ADVISEUR TECHNISCH MANAGEMENT

Als adviseur technisch management zorg jij ervoor dat multidisciplinaire infrastructurele projecten beheersbaar blijven. Door Systems Engineering toe te passen, breng je structuur en overzicht aan in de technische projectinformatie. Je helpt mee de juiste eisen te stellen aan de objecten die gerealiseerd moeten worden en bepaalt het detailniveau van de uitwerkingen. Alle keuzes die het projectteam maakt, leg je duidelijk en herleidbaar vast. Zo houd je vaart in de realisatiefase en kan er in één keer opgeleverd worden. Het project wordt volgens de afspraken uitgevoerd. 

 

Herken jij jezelf in het onderstaande?

 • Jij kunt veel informatie in één keer opnemen en bent in staat om al deze informatie te analyseren;
 • Jij werkt zo gestructureerd dat je zelfs in de grootste chaos het overzicht behoudt;
 • Je bent nieuwsgierig en in staat om kritische vragen te stellen;
 • En het belangrijkste: je kunt niet wachten om je kennis over SE bij zowel de klant als binnen PACER uit te dragen!

 

Dan beschik jij over de eigenschappen om aan de slag te gaan bij PACER!

Ga je aan de slag als (junior) systems engineer (0-2 jaar werkervaring)?

Als junior werk je mee aan opdrachtnemerszijde of opdrachtgeverszijde. De meeste net afgestudeerden in technisch management starten als junior systems engineer.

 

Jij brengt structuur aan en zorgt ervoor dat alle projectinformatie traceerbaar en beheersbaar wordt bijgehouden. Jouw focus ligt op het implementeren, ontwikkelen, monitoren en bijsturen van Systems Engineering. Daarnaast ben jij de schakel tussen de (technische) adviseurs en de eisen waar het ontwerp aan moet voldoen. Je brengt Systems Engineering naar een hoger niveau door projectmedewerkers te ondersteunen en te coachen bij het toepassen van deze integrale manier van samenwerken.

 

Je werkt mee aan:

 • het in kaart brengen van de processen die het projectteam moet doorlopen om te komen tot het eindresultaat. Deze processen richt je vervolgens systematisch in, zodat iedereen in een oogopslag kan zien welke taken hij/zij moet uitvoeren;
 • het inventariseren van de klant- en systeemeisen en de raakvlakken tussen deze verschillende typen eisen. De eisen beheer je vervolgens in een eisenmanagementsysteem (bijv. Relatics);
 • het opzetten en coördineren van het Verificatie & Validatie (V&V) proces;
 • het fungeren als vraagbaak, coach en instructeur over Systems Engineering.
Voorbeeldagenda junior systems engineer

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Ga je aan de slag als (medior) adviseur technisch management (2-5 jaar werkervaring)?

Als adviseur technisch management zorg je ervoor dat de kwaliteit van het project en je team continu verbetert. De voortgang rapporteer je aan de projectmanager. Daarnaast ben je sparringpartner voor de andere rollen binnen het projectteam.

 

In het kort houdt dit in dat jij:

 • ervoor zorgt dat in elke fase van het project de juiste technische kennis aanwezig/beschikbaar is;
 • verantwoordelijkheid bent voor de technische doelstellingen, scope en eisen van het project;
 • een belangrijke bijdrage levert aan de Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB);
 • het eerste aanspreekpunt bent voor de techniek en daarmee een belangrijke sparringpartner voor de externe partijen, de projectmanager en andere projectteamleden.

GROEIPAD

Het groeipad binnen PACER staat niet vast. Je hebt de vrijheid om jouw pad te bepalen, want bij PACER staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Afhankelijk van jouw ambitie en jouw wensen wordt er in overleg met jouw manager gekeken naar welke stappen je kunt nemen binnen de organisatie en binnen de projecten. Een groeipad vanuit de functie van adviseur technisch management kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien.

systems
Hesther bewerkt

Meer weten?

 

Neem contact op met Hesther, recruiter

0640567312

hkeizer@deloitte.nl

CREËER JE EIGEN VACATURE!

Staat jouw droomfunctie er niet tussen? Neem contact met ons op en verras ons met jouw ideeën!

Klik hier

WAT HEB JE NODIG VOOR DEZE FUNCTIE?

 • Een afgeronde, bij voorkeur technische, WO opleiding;
 • Interesse en/of werkervaring in de aspecten van Systems Engineering binnen infrastructurele projecten;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Herkenning in de eigenschappen die bovenaan deze vacature genoemd staan;
 • De ambitie om jezelf te blijven ontwikkelen.

 

WAT BIEDEN WIJ JOU?

 • Een vliegende start in je carrière;
 • Een afwisselende baan met veel eigen verantwoordelijkheden;
 • 416 ontwikkeluren per jaar;
 • Een goed salaris, 30 vakantiedagen, een telefoon en een laptop;
 • Gezellige collega’s en de leukste uitjes!

 

BEN JE GEÏNTERESSEERD?

Kun je na het lezen van deze vacature niet wachten om bij PACER aan de slag te gaan? Vul het onderstaande formulier in of stuur je CV en motivatiebrief naar hkeizer@deloitte.nl! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Hesther Keizer (0640567312).

PACER’S 80/20
FILOSOFIE

Wij vinden het belangrijk dat jij je als persoon blijft ontwikkelen, als je net afgestudeerd bent maar ook als je al enkele jaren werkervaring hebt. Dat betekent dat je 80% van je tijd besteed aan projecten en 20% aan je eigen groei. Je stelt daarbij zelf je doelen. Zo ontwikkel jij jezelf in topsnelheid in de richting waar jij naartoe wilt.

PACER IN HET KORT

PACER is een dienstverlenende kennisorganisatie en bestaat uit circa 40 jonge en enthousiaste projectadviseurs die meewerken bij het realiseren van complexe, technische projecten. Wij bouwen aan Nederland door beheersing van scope tot sloop. Onze projecten leiden tot een betere infrastructuur, goed onderhouden waterwegen en betrouwbare energievoorziening. Bekijk hier wat voorbeelden van onze projecten.

 

Wij zijn gevestigd in Utrecht en Rotterdam, maar opereren door heel Nederland voor overheden en het bedrijfsleven. Als adviseur technisch management ga je zelfstandig of in een team van PACER-collega’s aan de slag bij een of zelfs meerdere projecten.


  Adviseur technisch management