DE WERKWEEK VAN … Steffen van der Werf

 

 

Ben je benieuwd hoe het is om als adviseur bij PACER te werken? Steffen van der Werf, adviseur technisch management, vertelt ons over zijn week. Momenteel werkt Steffen bij Rijkswaterstaat aan de herbouw van Sluis II in Tilburg.

 

Rijkswaterstaat kantoor Utrecht
Mijn uitzicht bij Rijkswaterstaat in Utrecht
Sluis II Tilburg

MAANDAG - Structuur aanbrengen

Omdat het project waar ik aan werk in de opstartfase zit, is er nog veel onduidelijk. Als systems engineer kan je in deze fase veel bijdragen door het creëren van overzicht. Vandaag ben ik bezig met het opstellen van projectstructuren, om zo onder andere inzichtelijk te maken wat we al wel en wat we nog niet weten. Natuurlijk wil ik dit niet voor niks doen. Om ervoor te zorgen dat de projectstructuren gebruikt worden, pas ik ook het projectplan aan, zodat deze weer overeenkomen.

DINSDAG - Veel samenwerken

Voor veel projectleden zijn de dinsdag en donderdag projectdagen. Op die dagen zitten veel collega’s op kantoor en is het dus het moment om lopende zaken te bespreken en samen te werken.

Vanochtend plan ik samen met de projectsecretaris een trainingsdag in voor het team en check ik samen met PACERcollega Bart de voortgang van het werkplan SE. In de middag zit ik samen met de beheerder van de sluis over de klanteneisenspecificatie (KES) en hebben we het wekelijks teamoverleg met het technisch team.

WOENSDAG - Een dagje bijwerken

Woensdag is vaak een rustige dag op kantoor. Dat geeft mij de tijd om de zaken die we op dinsdag hebben besproken te verwerken. Zo heb ik vandaag onder andere verder gewerkt aan het SE werkplan.

DONDERDAG - Evaluatie

Ik zit samen met PACERcollega Bart op dit project. Deze ochtend hebben we een afspraak met Florens (onze manager ingenieursdiensten bij PACER) en de technisch manager op het project om ons functioneren te evalueren. Zo weten we zeker dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Het is fijn om te horen dat de technisch manager ons als een aanwinst voor het team ziet. Zo kunnen we weer vol energie verder!

In de middag bespreek ik met de omgevingsmanager hoe we het ophalen van de klantwensen kunnen inrichten. Als ik mijn lijstje voor vandaag heb afgerond, zet ik nog even op papier waar ik maandag mee aan de slag kan en dan sluit ik af.

VRIJDAG - PACERdag

Vrijdag is de vaste dag dat alle adviseurs weer bij PACER op kantoor samenkomen voor onze persoonlijke ontwikkeling. Deze ochtend volg ik een interne cursus, die even onderbroken wordt voor een taartmoment voor de jarige job. Daarna heb ik nog even tijd om met mijn opdrachten van de Relatics cursus aan de slag te gaan.

 

Na de lunch heb ik een werkgroepoverleg met 3 collega’s over een nieuwe online tool die we willen ontwikkelen. Bij PACER is er voldoende ruimte om zelf dit soort initiatieven op te pakken. Dat maakt het werk leuk. Daarna zit ik nog even met HR om onze deelname aan een carrièrebeurs te bespreken en dan is het wel genoeg voor deze week. Op naar de borrel en dan weekend!

Lijkt het jou ook leuk om bij PACER te komen werken? Lees meer over het werken bij PACER of bekijk direct de vacatures!