OVER ONS

PACER is het Responsible Infrastructure & Capital Projects team van Deloitte. Voor diverse projecten creëren wij meerwaarde. Wij zijn actief in projecten in de infra- en de energiesector, maar ook in verduurzamingsprojecten van bedrijven en overheid. We bestaan uit een team van projectspecialisten met kennis op meerdere vlakken zoals projectmanagement en -beheersing, inkoop- en contractmanagement, stakeholder en omgevingsmanagement en technisch management (zoals Systems Engineering en assetmanagement).

Een extra stel hersens

 

Al onze medewerkers doorlopen een continu opleidingstraject. Dit gebeurt individueel, in samenwerking met andere medewerkers of door het volgen en geven van presentaties en cursussen intern of extern.

 

Door onze intensieve wijze van kennisdeling en ontwikkeling, versterkt iedere medewerker zijn/haar kennis in de strategische vakgebieden van PACER. We werken zo aan kwaliteit en het versterkt de band met het bedrijf. Bovendien komen PACERs bij opdrachtgevers al aan met het juiste kennisniveau, waardoor ze gelijk effectief zijn en niet eerst naar hun rol te hoeven zoeken. Eigenlijk trainen we onze adviseurs dus om onze opdrachtgevers te bedienen.

 

Om de vaart in het (bouw)proces te houden, streven we er altijd naar om onze dienstverlening zo snel mogelijk te implementeren en weer te vertrekken. We bieden een extra paar handen en een stel hersens, maar het doel is om het de opdrachtgever uiteindelijk zelf te laten doen.

4x PACER

PACER IS…

Pacer is

een echte gangmaker

De letterlijke vertaling van PACER is gangmaker. En als je dat weer letterlijk neemt, kom je precies uit op wat wij onze klanten beloven: vaart in het (bouw)proces. Wij schakelen snel, proactief en transparant bij urgente vraagstukken.

Pacer is

Dubbel inzetbaar

PACER opereert aan zowel opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde en kan dankzij de opdeling in disciplines meerdere rollen vervullen binnen een projectteam. Onze opdrachtgevers zijn met name afkomstig uit de publieke en private sector.

Pacer is

AANBIEDER VAN ALLE SYSTEMS ENGINEERING-GERELATEERDE DIENSTEN

Bij PACER hebben wij system engineers in huis die diverse diensten integreren binnen projectteams. Hierbij kun je denken aan Systems Engineering management, contracteisenbeheer, configuratie-management, raakvlakkenbeheer en omgevingsmanagement. Bovendien werken wij volgens de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Pacer is

Spelverdeler in de projectorganisatie van de klant

Medewerkers van PACER zijn de spelverdelers binnen projecten of vervullen de essentiële rollen waarop de projecten rusten. De opdrachten die PACER invult bieden ondersteuning binnen de projectorganisatie van de klant.

HISTORIE

1 december 2022

PACER a Deloitte business

Vanaf 1 december 2022 gaat PACER verder als PACER a Deloitte business. In onze samenwerking met Deloitte willen we duurzaamheid in de bouwsector naar nieuwe hoogten tillen, verantwoorde en toekomstbestendige infrastructuur creëren en ervoor zorgen dat de projecten waaraan we werken de maatschappij ten goede komen.

2022

15 jaar PACER

Dit jaar viert PACER haar 15e verjaardag! Dit jubileum vierden we met een feestelijk weekend varen op zeilschip de Samenwerking. Op naar de volgende 15 jaar!

Project

A-wegen Rijkswaterstaat WNN

In maart 2022 beginnen we met een mooi traject bij Rijkswaterstaat West-Nederland Noord. De komende drie jaar verzorgen wij de coördinatie en begeleiding van het VtW-proces, het schadeproces en het garantieproces met het A-Wegenteam van RWS PPO WNN.

2021

Tweekoppige directie

Vanaf september 2021 versterkt Florens Kneepkens de directie van PACER als commercieel directeur. Met Vincent van der Meijden als algemeen directeur maken we de stap naar een tweekoppige directie.

2018

ISO ISO9001:2015

In juni werd weer gecheckt of wij werken conform ISO9001:2015. Eindresultaat: PACER is voor de komende 3 jaar de trotse eigenaar van het ISO9001-certificaat!

2017

Indeling in disciplines

Om kennis te delen en de inhoudelijke voortgang van de adviseurs te blijven monitoren werkte PACER met projectleidersrollen. In 2017 zijn deze vervangen door de rol van disciplineleiders. Het doel van deze organisatieaanpassing is om de adviseurs een steeds duidelijkere en betere thuishaven te bieden, waar ze kunnen terugkeren voor coaching en samenwerking.

Project

Aberdeen Offshore Wind Farm

Om de markt voor windenergie een boost te geven, is een offshore test- en demonstratiepark gebouwd. Het park bestaat uit de 11 grootste windmolens uit de industrie. Het park produceert 92.2MW waarmee bijna 80.000 huizen van stroom worden voorzien. PACER is tijdens alle fases van het project verantwoordelijk geweest voor het op maat maken van de SE-methodiek en de implementatie ervan in het projectteam en bij onderaannemers.

2015

Vestiging in Rotterdam

Op 1 september werd PACER Rotterdam geopend. Rotterdam staat bekend als een stad die van aanpakken weet, geheel in lijn met het gedachtegoed van PACER. Bovendien is deze stad makkelijk bereikbaar voor de PACERs uit die regio.

-----

Weer een nieuw kantoor

Toen ook de gang op de Winthontlaan te klein werd, zijn we wederom verhuisd naar een nieuw pand. Het hoofdkantoor van PACER is tot op de dag van vandaag gevestigd op de Savannahweg in Utrecht.

MEET_RIVM_CBG

Project

MEET RIVM

In 2014 was de start van de nieuwe huisvesting voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). PACER heeft meerdere rollen vervuld tijdens dit project: de risicomanager, requirement engineer, BREEAM-coördinator en meerdere systems engineers.

2014

ISO certificering

In de periode vanaf 2014 was het doel van PACER om verder te professionaliseren. Het KMS werd gecertificeerd conform IS9-001:2008.

Project_Brugman

Project

Brugm@n: centraliseren van bediening op afstand binnen Noord-Brabant

De bediening op afstand van de beweegbare bruggen en sluizen in Brabant diende aangepast te worden conform de laatste technische stand van zaken. Met het project Brugm@n werd een eerste stap gemaakt naar het centraliseren van bediening op afstand binnen Noord-Brabant. PACER heeft het project Brugm@n geholpen door het risicomanagementproces op te zetten en te implementeren.

Beatrix_sluis_projectbeheersing

Project

BXS

Vanaf 2012 is PACER, in opdracht van Rijkswaterstaat, betrokken bij het verbreden van het Lekkanaal in Nieuwegein en het aanleggen van een derde kolk. PACER hielp bij het inrichten en uitvoeren van de projectbeheersing. De taken bestonden onder andere uit het opzetten en beheersen van kwaliteitsmanagement en het verzorgen van scopemanagement.

2011

Grote groei

Vanaf 2011 ging PACER de groeifase in, en dat was te merken: het aantal medewerkers werd vergroot naar 35. Op de Winthontlaan bezetten we niet alleen een kantoorruimte, maar inmiddels een hele gang. Daarnaast had elk primair bedrijfsproces één verantwoordelijke en er werd gestart met het opstellen van persoonlijke ontwikkelplannen voor elke medewerker,

2010

Nieuw kantoor in Utrecht

Vanaf 2010 was PACER gehuisvest op de Daltonlaan in Utrecht, in een kantoor met een oppervlakte van 12 vierkante meter. Niet veel later verhuisden we naar de ruimer opgezette Winthontlaan, vlak naast Rijkswaterstaat, waar we een kantoor betrokken van 90 vierkante meter.

Project

A4 Delft-Schiedam

Dit project loopt al sinds 1963 en lag zeer gevoelig in de publieke omgeving. PACER was integraal verantwoordelijk voor het RAMS-dossier van het project. Dit omvat het volgen van de Leidraad RAMS en het afstemmen met de verschillende disciplines over de eisen voor betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud en veiligheid. Het gaat hier om een RAMS-analyse die op een vergelijkbare wijze werd uitgevoerd als in de Cenelec 50126 is beschreven voor spoorsystemen.

2009

Eerste medewerker in dienst

Vanaf 2009 ging PACER de startup fase in. Op 1 januari trad de eerste medewerker in dienst; een junior HR-adviseur. Daarna volgde snel een technisch adviseur. Bovendien werd het bedrijf verder uitgebouwd met de functies IT en acquisitie. Ook werd er gestart met een Kwaliteitshandboek (KMS) om alle bedrijfsbrede afspraken, doelstellingen en visies samen te bundelen.

2007

Het begin van een avontuur

Op 7 augustus werd PACER ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De organisatie verkeerde toen nog in de opstartfase: de bedrijfsstructuren werden neergezet, de boekhouding opgestart en ook de website en de filosofie over kennisontwikkeling werden verder uitgebouwd. Een klein kantoortje in Renkum, gelegen naast het magazijn van de ouders van directeur en oprichter Vincent van der Meijden, fungeerde als hoofdkantoor voor PACER.

DIT IS PACER

EEN MEERWAARDE VOOR ONZE OPDRACHTGEVERS

Een dienstverlenende kennisorganisatie, dat is hoe je PACER het beste kunt omschrijven. Zowel nationaal als internationaal zijn wij werkzaam op de terreinen infrastructuur, industrie en energie. Wij zorgen voor projectbeheersing in diverse uiteenlopende projecten en creëren een meerwaarde voor onze opdrachtgevers. Hoe we dat doen? Door diensten te leveren in alle disciplines binnen een project: projectmanagement, projectbeheersing, contractmanagement, technisch management (Systems Engineering) en omgevingsmanagement.

4x PACER

PACER IS…

EEN GANGMAKER

De letterlijke vertaling van PACER is gangmaker. En als je dat weer letterlijk neemt, kom je precies uit op wat wij onze klanten beloven: vaart in het (bouw)proces. Wij schakelen snel, proactief en transparant bij urgente vraagstukken.

DUBBEL INZETBAAR

PACER opereert aan zowel opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde en kan dankzij de opdeling in disciplines meerdere rollen vervullen binnen een projectteam. Onze opdrachtgevers zijn met name afkomstig uit de publieke en private sector.

EEN AANBIEDER VAN DIENSTEN

Bij PACER hebben wij system engineers in huis die diverse diensten integreren binnen projectteams. Hierbij kun je denken aan Systems Engineering management, contracteisenbeheer, configuratie-management, raakvlakkenbeheer en omgevingsmanagement. Bovendien werken wij volgens de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

EEN SPELVERDELER

Medewerkers van PACER zijn de spelverdelers binnen projecten of vervullen de essentiële rollen waarop de projecten rusten. De opdrachten die PACER invult bieden ondersteuning binnen de projectorganisatie van de klant.

Een extra stel hersens

 

Al onze medewerkers doorlopen een continu opleidingstraject van acht uur per week. Dit gebeurt individueel, in samenwerking met andere medewerkers of door het volgen en geven van presentaties en cursussen intern of extern. Wij noemen dit ook wel de 80/20-filosofie: 80% van de werkweek werken adviseurs bij de opdrachtgevers en 20% zijn zij bezig met hun persoonlijke ontwikkeling.

 

Door deze intensieve wijze van kennisdeling en ontwikkeling, versterkt iedere medewerker zijn/haar kennis in de strategische vakgebieden van PACER. We werken zo aan kwaliteit en het versterkt de band met het bedrijf. Bovendien komen PACER’s bij opdrachtgevers al aan met het juiste kennisniveau, waardoor ze gelijk effectief zijn en niet eerst naar hun rol te hoeven zoeken. Eigenlijk trainen we onze adviseurs dus om onze opdrachtgevers te bedienen.

Om de vaart in het (bouw)proces te houden, streven we er altijd naar om onze dienstverlening zo snel mogelijk te implementeren en weer te vertrekken. Kortgezegd bieden we een extra paar handen en een stel hersens, maar het doel is om het de opdrachtgever uiteindelijk zelf te laten doen.

Over ons