Bedrijvenforum_2018_TU_Delft

PACER aanwezig op Bedrijvenforum 2018

Dinsdag 8 mei vertegenwoordigden Leon en Sven PACER op het Bedrijvenforum, dat werd georganiseerd in het kader van de Civiele Bedrijvendagen, op de TU Delft. De Civiele Bedrijvendagen is een meerdaags carrière-evenement van studievereniging Het Gezelschap ‘Practische Studie’, de studievereniging voor studenten Civiele Techniek.

Het Bedrijvenforum staat in het teken van het verbinden van studenten en een select aantal bedrijven. Dit jaar stond Leon te midden van Sweco, Fugro, ABT, Roelofs en IV-Groep. Gedurende het forum, dat zeer enthousiast werd geleid door emeritus professor Hennis de Ridder, kregen de bedrijfsvertegenwoordigers verschillende stellingen en vragen voorgeschoteld.

De stellingen en vragen wisselden van inhoud. Zo waren er vragen over bedrijfscultuur; Hoeveel vrouwen werken er bij jullie?Is de vrijdagmiddagborrel een fenomeen bij jullie? Vragen over recruitment; Doen bachelorcijfers er nog toe na het succesvol afronden van een master? Is lid zijn geweest bij een studentenvereniging een pre? En waren er stellingen gerelateerd aan duurzaamheid; de overheid moet alleen nog zaken doen met duurzame bedrijven. Als civiel ingenieur ben ik verantwoordelijk voor de milieuschade die mijn constructie aanricht.

Leon wist deze vragen en stellingen zo te beantwoorden dat de aanwezige studenten een compleet beeld kregen van PACER, haar visie en haar bedrijfscultuur. Daarnaast werd er ook aandacht besteed aan de aankomende Inhousedag in juni. Na afloop van het forum zochten Leon en Sven nog een aantal studenten op die het forum hadden gemist, om hen te vertellen over de Inhousedag. Met een beetje geluk kunnen we na deze dag dus weer wat aanmeldingen bijschrijven!