Project

Procescoördinatie bij groot onderhoud aan de Kiltunnel

Locatie

Dordrecht

Tijdsduur

uitvoering 2020-2022

Opdrachtgever

Wegschap Tunnel Dordtse Kil

Groot onderhoud = dan maar meteen alles goed aanpakken

Nu de technische installatiesDit zijn alle installaties die te maken hebben met de aansturing van de tunnel en de veiligheid in de tunnel. Denk aan ventilatie, brandmelding, verlichting, storingen etc. van de Kiltunnel bij Dordrecht het einde van hun levensduur naderen, is ook het moment aangebroken om de nodige betonreparaties uit te voeren. Daarnaast wordt het tolplein aangepast, waardoor de doorstroming en de veiligheid voor (weg)gebruikers wordt verbeterd. Een interessant en complex project.

 

In dit artikel beschrijven we de werkzaamheden en ervaringen van onze adviseur Lucas. Hij neemt op het project Groot Onderhoud Kiltunnel namens PACER de procescoördinatie voor de afdeling Bouwkunde voor zijn rekening. Deze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe tolplein, bestaande uit een nieuw kantoorgebouw, middencabine, trappenhuis en tolcabines.

Complexiteit beheersen

Het project Groot Onderhoud Kiltunnel noemen we ‘complex’ omdat er meerdere disciplines met elkaar samen moeten werken. Er wordt gewerkt aan twee grote opgaven: (1) de renovatie van de tunnelbuizen en (2) reconstructie van het tolplein inclusief de bouw van een nieuw kantoor voor het Wegschap.

Een breed scala aan werkzaamheden

“Als procescoördinator zorg ik voor rust en overzicht, zodat mijn collega’s buiten door kunnen blijven werken. Dat doe ik door informatie te verzamelen en te structureren, zodat deze te allen tijden beschikbaar, herleidbaar en juist is. Bij de Kiltunnel zette ik het documentmanagement op om de acceptatie van ca. 400 ontwerpdocumenten soepel te laten verlopen.” vertelt Lucas. “Hierdoor beperken we faalkosten en werken we efficiënter.”

 

“Verder ben ik verantwoordelijk voor de opzet en coördinatie van het opleverproces en de afstemming hierover met een groot aantal onderaannemers. Deze samenwerking met teamleden en onderaannemers op al deze projectvlakken is zeer waardevol voor het project en mijn persoonlijke ontwikkeling.” Daarnaast is Lucas ook coördinator van het afwijkingen- en wijzigingenproces, en aanspreekpunt voor de diverse vergunnings- en meldingsaanvragen. “Een breed scala aan werkzaamheden dus! Maar het is wel leuk.”

Het resultaat

De veiligheid van weggebruikers en medewerkers is verbeterd;
Er is meer capaciteit en een betere doorstroming;
Er zijn minder onderhouds- en beheerkosten;
De tunnel is duurzamer geworden en er is minder CO2-uitstoot.

WIE ZIJN WIJ

Een dienstverlenende kennisorganisatie, dat is hoe je PACER het beste kunt omschrijven. Zowel nationaal als internationaal zijn wij werkzaam op de terreinen infrastructuur, industrie en energie. Wij zorgen voor projectbeheersing in diverse uiteenlopende projecten en creëren een meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

WERKEN BIJ PACER

Persoonlijke ontwikkeling, een nieuwsgierige blik en plezier in wat je doet. Dat is PACER.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als persoon groeit en steeds weer nieuwe dingen leert. Ben je benieuwd hoe het is om bij PACER te werken?