Project

MEET RIVM CBG B.V.

Locatie

Utrecht (De Uithof/Science Park)

Tijdsduur

jul 2014 - 2021

Opdrachtgever

Strukton

Wat moest er gebeuren

en waarom moest dit gebeuren?

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf wordt de nieuwe huisvesting gerealiseerd voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).  De huisvesting bestaat uit een gebouw en terrein. Het gebouw bevat zowel kantoren als laboratoria, die geschikt dienen te zijn voor specifieke onderzoeken. Daarom zijn er specifieke eisen gesteld voor de laboratoria in het gebouw.

 

Bijzonder aan dit project is dat het een DBFMO-overeenkomst heeft. Dit betekent dat de opdrachtnemer verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp & engineering, realisatie, financiering, beheer en onderhoud (25 jaar). De opdrachtnemer krijgt betaald bij het behalen van verschillende certificaten.

Wat heeft PACER gedaan?

PACER heeft meerdere rollen ingevuld op dit project: de risicomanager, requirement engineer, BREEAM–coördinator en meerdere systems engineers. De systems engineer heeft een projectspecifieke SE-methodiek ingericht,  de methodiek geïmplementeerd in de organisatie en gestuurd op eisenbeheer en verificatie.

Project_WNZ_A_Vaarwegen
MEET_RIVM_CBG

Welke werkzaamheden hoorden hierbij?

De systems engineer heeft een project specifieke SE-methodiek ingericht voor de organisatie, in samenwerking met verschillende SE- en BIM-specialisten in de technische disciplines elektrotechniek, werktuigbouw en bouw. Op basis van deze methodiek zijn de projectstructuren (SBS/WBS) vastgelegd en in samenwerking met de disciplines opgesteld. Naar aanleiding van de structuur en processen zijn de eisenanalyse en verificatie vastgesteld en gerapporteerd op diverse KPI’s. Tot slot heeft de systems engineer een op maat gemaakt Relatics projecttemplate opgesteld voor MEET.

Het eindresultaat

Het project wordt opgeleverd wanneer het gebouw en het terrein zijn gerealiseerd. Echter, er vindt daarna nog een validatiefase plaats in de specifieke laboratoria. Bij het slagen van deze testen worden de laboratoria ‘vrijgegeven’ voor gebruik. Er wordt door het Rijksvastgoedbedrijf een beschikbaarheidscertificaat afgegeven wanneer het gebouw klaar is voor gebruik en als er aan alle eisen is voldaan.

WIE ZIJN WIJ

Een dienstverlenende kennisorganisatie, dat is hoe je PACER het beste kunt omschrijven. Zowel nationaal als internationaal zijn wij werkzaam op de terreinen infrastructuur, industrie en energie. Wij zorgen voor projectbeheersing in diverse uiteenlopende projecten en creëren een meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

WERKEN BIJ PACER

Persoonlijke ontwikkeling, een nieuwsgierige blik en plezier in wat je doet. Dat is PACER.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als persoon groeit en steeds weer nieuwe dingen leert. Ben je benieuwd hoe het is om bij PACER te werken?