Project

Renovatie Spijkenisserbrug

Locatie

Spijkenisse

Tijdsduur

nov 2018 - heden

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat WNZ

Wat moet er gebeuren

en waarom moet dit gebeuren?

De Spijkenisserbrug is een dubbele hefbrug over de Oude Maas. De brug stamt uit 1978 en is toe aan grootschalig onderhoud. Het is daarom opgenomen in het landelijk programma Vervanging en Renovatie (V&R) van Rijkswaterstaat. Binnen dit programma gaat het niet alleen om levensduur verlengend onderhoud, maar wordt ook gekeken naar mogelijkheden om de brug geschikt te maken voor toekomstig gebruik (‘fit for future’).

 

De renovatie staat gepland in 2024. Het project bevindt zich momenteel in de opstartfase. Momenteel ligt de focus op het bepalen van de scope van de opgave. Er worden verschillende (technische) onderzoeken uitgevoerd en de klanteisen worden opgehaald bij zowel interne als externe stakeholders.

Wat gaat PACER doen?

Binnen de projectgroep die verantwoordelijk is voor de renovatie van de Spijkenisserbrug vervult PACER de rol van de operationeel omgevingsmanager.

Welke werkzaamheden horen hierbij?

In deze fase van het project is het onze taak om de belangen van alle externe stakeholders (zoals de gemeenten, het havenbedrijf en de provincie) in kaart te brengen, zodat hier in de planuitwerking rekening mee gehouden kan worden. We voeren gesprekken en organiseren meerdere werksessies om zo alle belangen boven tafel te krijgen.

 

Daarnaast zorgen we ervoor dat verschillende interne werkprocessen worden opgestart en geven we samen met de andere IPM-rolhouders invulling aan het projectgroepplan en het clusterplan. Ook leveren we een bijdrage aan het contract voor de inhuur van een ingenieursbureau dat Rijkswaterstaat tijdens de planfase inhoudelijk moet gaan ondersteunen.

Het (verwachte) eindresultaat

Eind 2024 ligt de Spijkenisserbrug er weer tiptop bij en is er gedurende de komende 15 jaar geen grootschalig onderhoud meer nodig.

WIE ZIJN WIJ

Een dienstverlenende kennisorganisatie, dat is hoe je PACER het beste kunt omschrijven. Zowel nationaal als internationaal zijn wij werkzaam op de terreinen infrastructuur, industrie en energie. Wij zorgen voor projectbeheersing in diverse uiteenlopende projecten en creëren een meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

WERKEN BIJ PACER

Persoonlijke ontwikkeling, een nieuwsgierige blik en plezier in wat je doet. Dat is PACER.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als persoon groeit en steeds weer nieuwe dingen leert. Ben je benieuwd hoe het is om bij PACER te werken?