Project

Project Wantijbrug

Locatie

Dordrecht

Tijdsduur

feb 2018 - mei 2018

Opdrachtgever

VolkerWessels

Wat moest er gebeuren

en waarom moest dit gebeuren?

De Wantijbrug is gebouwd in 1970 en veel onderdelen zijn aan vervanging toe. De renovatie omvat in hoofdlijnen het vervangen van de vallen, versterken van de civiele constructie, vervangen van het bewegingswerk en het vervangen van de elektrische installatie. Het bijzondere aan dit project is dat het 3B-systeem (Bediening, Besturing en Bewaking) van de Wantijbrug ontwikkeld en geleverd wordt door een derde partij. Dit project is daarvoor een pilot en zal als het goed gaat navolging krijgen in de vele brugrenovaties van de aankomende jaren.

Wat heeft PACER gedaan?

PACER vervulde binnen dit project de rol van procescoördinator en hield zich bezig met de kwaliteit-, document- en risicobeheersing in de beginfase van het ontwerp van de brug.

Project_Wantijbrug
Project_Wantijbrug1

Welke werkzaamheden hoorden hierbij?

De procescoördinator werkte samen met de desbetreffende experts aan de inrichting van alle processen binnen het project. In de beginfase van het project werd bedacht op welke manier er tijdens de rest van het project gewerkt werd. Door deze eenduidige projectaanpak borgden we dat de renovatie van de Wantijbrug op een succesvolle, beheerste en efficiënte wijze werd gerealiseerd. De opgezette documentenplanning creëerde overzicht door in kaart te brengen wanneer er wat moest worden ingeleverd bij de opdrachtgever. Door het najagen daarvan, kwamen de beloofde documenten op tijd bij de opdrachtgever terecht. De procescoördinator stelde daarnaast het risicodossier op aan de hand van input van het management team en de wekelijkse risico rapportages.

Het eindresultaat

In september 2019 zal de renovatie van de Wantijbrug opgeleverd worden. Het projectteam zet een toonaangevende renovatie op de kaart door de 3B bouwsteen pilot te integreren met een goed functionerende, veilige en beschikbare Wantijbrug.

WIE ZIJN WIJ

Een dienstverlenende kennisorganisatie, dat is hoe je PACER het beste kunt omschrijven. Zowel nationaal als internationaal zijn wij werkzaam op de terreinen infrastructuur, industrie en energie. Wij zorgen voor projectbeheersing in diverse uiteenlopende projecten en creëren een meerwaarde voor onze opdrachtgevers.

WERKEN BIJ PACER

Persoonlijke ontwikkeling, een nieuwsgierige blik en plezier in wat je doet. Dat is PACER.

Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als persoon groeit en steeds weer nieuwe dingen leert. Ben je benieuwd hoe het is om bij PACER te werken?