WERKEN BIJ PACER

Werk jij binnenkort 80/20?

Persoonlijke ontwikkeling, een nieuwsgierige blik en plezier in wat je doet. Dat is PACER.

Werken bij PACER betekent werken aan de wereld om je heen en werken aan je eigen ontwikkeling. Bij PACER werken we met circa 40 mensen aan projecten in de bouw en infrastructuur. Dit doen we met een persoonlijke benadering. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij als persoon groeit en steeds weer nieuwe dingen leert.

ONZE 80/20-FILOSOFIE

1 dag per week werken aan je eigen ontwikkeling

 

Als adviseur ga je van maandag t/m donderdag aan de slag bij een of meerdere projecten. Op vrijdag komen we (digitaal) weer bij elkaar en werk je aan je eigen ontwikkeling. Dat betekent dus dat je 80% van je tijd besteed aan projecten en 20% aan je eigen groei. Je stelt daarbij zelf je doelen. Zo ontwikkel je jezelf in topsnelheid in de richting waar jij naartoe wilt!

 

Zou je graag meer willen horen over het werk, de projecten of de ontwikkeldag?

infographic: Van junior tot senior bij PACER, over invulling ontwikkeltijd
Klik om de volledige afbeelding te zien

VACATURES

WERKEN BIJ PACER

Aan de slag als werkstudent bij PACER?

Ook voor werkstudenten hebben wij regelmatig plek. Volg jij een passende studie in de richting van civiele techniek, planologie, technische bestuurskunde, infrastructuur of systems engineering? En wil jij naast je studie relevante werkervaring opdoen? Neem contact op met Hesther Keizer (0640567312).

SOLLICITEREN

Zo ziet onze procedure er uit

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig. Als we aanknopingspunten zien, nodigen we je uit voor een gesprek. Maar ook als we die niet zien laten we het je weten. Je ontvangt hoe dan ook binnen een week een reactie van ons!

Het eerste gesprek is vooral bedoeld om kennis te maken met elkaar. Dit gebeurt meestal op ons kantoor in Utrecht zodat je meteen kennis kunt maken met je – misschien wel – nieuwe collega’s. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar wie jij bent, maar jij krijgt ook volop de ruimte om vragen te stellen over wie wij zijn.

Als zowel wij als jij enthousiast zijn, vragen wij je een online assessment te maken. Het assessment bestaat meestal uit een persoonlijkheidsmeting, drijfverentest en capaciteitentests. Op basis van de resultaten van de test wordt bepaald of je doorgaat naar het volgende gesprek.

Afhankelijk van het assessment word je uitgenodigd voor het 2e gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op de inhoud: wat zijn de werkzaamheden die je gaat verrichten? Bij welke discipline wil je graag horen? En welke projecten spreken jou aan? Daarnaast geven je meer inzicht in wat we zoeken en welke mogelijkheden wij je kunnen bieden.

Als we na twee gesprekken nog geen genoeg hebben van elkaar, nodigen wij je tot slot uit om de arbeidsvoorwaarden te bespreken. Dit gebeurt bij ons op kantoor in Utrecht of digitaal, wat jou het beste uitkomt.

Als het contract is getekend, behoor je officieel tot de PACER- en Deloitte familie en kan jouw carrière bij ons beginnen!

ONZE AANSPREEKPUNTEN

Wellicht jouw nieuwe collega’s!

Manique Hendriks

Manique Hendriks

Manager
Florens Kneepkens

Florens Kneepkens

Director
Sven Hildering

Sven Hildering

Manager
Vincent van der Meijden

Vincent van der Meijden

Partner
Hesther Keizer

Hesther Keizer

Senior recruiter
Marlies Balfoort

Marlies Balfoort

HR-adviseur
Werken bij